ako sa tu zorientovať

ako sa tu zorientuješ -tie hlavné časti - na ľavej strane je archýv blogu a stránky všetkych miesta postupne sem pridávaných - nezoradené ,v strede blogerov e príspevky ,v ľavo miesta už zoradené podľa krajov či druhu ,na spodku nájdeš mapu kde sú miesta označené . Nájdeš tu i množstvo iných doplňujúcich odkazov ružové sú na fotoalbumy či iné stánky v rámci blogu ,modré sú externé a zelené ta presunú na hlavnú stránku tohto blogu a keď si tu tak kukni aj reklamne odkazy

streda 3. mája 2017

1066 Country

S týmto výrazom sa stretávame v grófstve East Sussex  pri cestách sú značky ktoré ukazujú smer ktorý spája  množstvo historických miest - 1066 Country Walk  ,je to tiež oficiálna stránka pre turizmus v oblasti mestá Hastings a jeho okolí visit1066country .Kedže som v poslednom období pár krát navštívil tuto oblasť tak pridám pár informácii a tipov na výlet .

To číslo je vlastne rok 1066 ,tento rok bol pre Anglicku históriu veľmi dôležití a to vďaka udalostiam ktoré zmenili Anglicke dejiny hlavne bitke ktorá sa odohrala v tomto kraji .
Známa ako bitka pri Hastings  aj keď samotná bitka sa odohrala trocha ďalej na jednom z miest ktoré som nedávno navštívil a chcem ho tu spomenúť je to Battle Abbey .Toto opátstvo v čase bitky ešte nebolo ale za jeho postavenie môžu práve tieto historické udalosti .Viac o tomto mieste na odkaze na stránku  Battle Abbey .

Ako druhý tip na výlet do tejto oblasti spomeniem tiež trocha histórie a to je Herstmonceux Castle  na tomto mieste nájdeš aj bývalé kráľovské observatórium takže k tomu kus histórie ,záhrady a príroda zastávka na pár hodín prípadne aj celý deň viac informácii tu Herstmonceux Castle  .

Teraz jeden môj nie tak dávny výlet na miesto nazývané Bateman´s .Historicky dom v peknom prostredí nie je to miesto na celodenný výlet ale v peknom počasí sa tam dá par hodín stráviť viac nájdeš tu Bateman´s

Okrem histórie v kraji nájdeš i množstvo iných miest ja dám len jeden malý tip na miesto Merrimets Garden ,Nie veľká ale pekná záhrada o ktorú sa starajú profesionáli nakoľko je tu i predajňa záhradkových potrieb a rastlín  ktoré patria k záhrade pár informácii a fotiek zas v mojom príspevku tu Merrimets Garden .

Tento kraj dáva nekonečné množstvo miest na výlet niektoré už poznám tak aspoň tie stručne zhrniem z odkazmi na miesta kde som o nich písal

Camber Bay

Rye

Bodiam Castle

Hastings

Pevensey Castle


NÁVRAT NA ÚVODNÚ STRÁNKU TU








   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára